Välkommen till min blogg:

om scrapbooking, handgjorda kort, virkning, stickning, akryltavlor, glas- och porslinsmålning, och annat som förgyller min tillvaro.

Lämna gärna en kommentar, när ni har besökt min sida.
Mycket nöje!

Ulrica



tisdag 31 augusti 2010

Susanne

Idag slutade en go och gla' kollega :(
Naturligtvis gjorde jag ett kort som passar hennes smak och stil.
Lycka till på nya jobbet!
Jag kommer sakna dig massor, det vet du.....

Näpen tös!

Ett kort som kanske skulle kunna passa som "grattis kort", "krya på dig kort" och "kommer sakna dig kort" osv osv.........

Ännu flera fina armband!

3 vackra armband från sbazar.

Det blå, består av släta sköna stenar.

Det gröna, har fått resa till en härlig kompis i Göteborg.

Änglar & barn!

Nedanstående 3 inlägg gjorda under dagen, visar de kort som är levererade till Rum1 idag.

Ett mellanstort kort i vinagestil.

Ett litet sött kort, även det i vintagestil.

Små kort


Mellanstora grattis kort !



måndag 30 augusti 2010

Mina Mysigt Mumsiga Mandelkakor


På begäran får ni här ett recept på riktigt smarriga kakor.
Receptet fick jag av en barndomskompis mamma (Sonja) när jag var i 12-13 års åldern. Och sedan dess har kakorna dykt upp på många kakfat genom åren, och är alltid lika uppskattade.

Mandelbottnar:
4 äggvitor
200g mandel
300g florsocker

Kräm:
4 äggulor
1 1/2 dl florsocker
100g rumsvarmt margarin

Vispa äggvitorna till ett hårt skum, och blanda försiktigt ner den skållade och malda mandeln samt florsockret. Klicka ut smeten på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 175°.

Blanda äggulor, florsocker och margarin till en slät kräm. När mandelkakorna har kallnat bred ut krämen på mandelkakorna och sätt ihop dem 2 och 2.
Njut!

söndag 29 augusti 2010

söndag 22 augusti 2010

Jordgubbsblomma

En kanna & en burk

I sommarstugan står dessa 2 handmålade porslinssakerna, en kanna och en burk (som kan hängas på väggen), båda målade med jordgubbbsmotiv.


Fiskfat

Ett uppläggningsfat i porslin, med fiskmotiv.
Nu är det många år sedan jag målade detta fat, men tyckte ändå att det var roligt att få visa upp det i bloggen.

Söta barn

Tags på söta små barn, fina att hänga på ett paket eller dylikt.


Hortensia & fjärilar

Ett litet kort, som passar till de flesta tillfällen.

Grattis till nya hemmet!

Ett litet kort att ge till någon som precis har flyttat.

Mor & barn kort

Ett kort föreställande en mor och hennes barn, kanske passande till mors dag, en födelsedag, till en nybliven förälder, eller varför inte ge till någon man tycker om bara för att.......

fredag 13 augusti 2010

Änglakort

Jag älskar änglar i alla dess former och här kommer ytterligare några kort med dessa vingprydda underverk.



Tyvärr syns inte alltid alla detaljer så bra när jag fotar korten, och här har texten "Hjärtliga gratulationer" blivit otydlig, och även effekterna från de olika pappers strukturerna, som är en del av kortets charm.

onsdag 11 augusti 2010

torsdag 5 augusti 2010

Herr Kantarell......

Motvilligt måste jag säga, att det känns som hösten kommer närmare och närmare. Motvilligt pga att jag fortfarande har semester, och känner att jag inte har fått tillräckligt av sol, ljus och värme. Men om man tänker på allt det trevliga med hösten, som tex, när man kan kura in sig i en filt, tända stearinljus och smaska på underbara, härliga, och ljuvliga kantareller, så känns allt lite bättre.
Nyplockade, lika vackra som goda.

Ännu mera virkat

Semester, massor av regn och dessutom en förkylning, vad gör man.
Valet föll på att göra ännu en pläd. Denna gången gör jag en helvit, av mormorsrutor, men jag planerar att virka några rutor i avvikande mönster, återkommer när jag kommer dit.

Sanna Wijk & Rolf Kullander

På vägen hem från sommarstugan i Värmland, stannade jag till och besökte Hantverksmagasinet i Åmål, och köpte dessa 2 saker. En underbar hjärtskål gjord av keramikern Sanna Wijk och ett vackert silverarmband gjort av min morfars bror Rolf Kullander. Har ni vägarna förbi Åmål, så kan jag varmt rekommendera er att besöka denna butik, och se allt fint som dessa 2 konstnärer, samt många fler har gjort.
Skålen har jag fyllt med stora amerikanska blåbär som har växt till sig på buskarna hemma i trädgården under tiden vi har varit bortresta.

Rolf hade gjort många vackra armbands modeller, men efter mycket provande och funderande föll valet på detta, visst är det fint.

Bröllops kort & Gästbok!

Rosa rosor och mycket guld. Ja så löd beställningen på detta bröllops kort, och den matchande gästboken. Jag hoppas att beställaren och det mottagande brudparet tyckte det blev fint. Själv blev jag mycket nöjd med slut resultatet. Kortet mäter 16x16cm och gästboken ca 20x20cm