På begäran får ni här ett recept på riktigt smarriga kakor.
Receptet fick jag av en barndomskompis mamma (Sonja) när jag var i 12-13 års åldern. Och sedan dess har kakorna dykt upp på många kakfat genom åren, och är alltid lika uppskattade.
Mandelbottnar:
4 äggvitor
200g mandel
300g florsocker
Kräm:
4 äggulor
1 1/2 dl florsocker
100g rumsvarmt margarin
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, och blanda försiktigt ner den skållade och malda mandeln samt florsockret. Klicka ut smeten på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 175°.
Blanda äggulor, florsocker och margarin till en slät kräm. När mandelkakorna har kallnat bred ut krämen på mandelkakorna och sätt ihop dem 2 och 2.
Njut!
Mmmm!! Dessa var farligt goda!! Tack för receptet :D
SvaraRadera