Välkommen till min blogg:

om scrapbooking, handgjorda kort, virkning, stickning, akryltavlor, glas- och porslinsmålning, och annat som förgyller min tillvaro.

Lämna gärna en kommentar, när ni har besökt min sida.
Mycket nöje!

Ulrica



måndag 28 juni 2010

Ett annorlunda bröllopskort

För ett tag sedan fick jag en ovanlig beställning på ett bröllopskort. Önskemålet var att kortet skulle vara i rosa och bestå av minst en igelkott. Ingen lätt uppgift, men beställaren blev som tur vad, nöjd med resultatet.

tisdag 22 juni 2010

Midsommar

Nu närmar sig midsommarafton med stormsteg, och det är mycket som skall förberedas. Jag har målat några snapsglas, som skall bli priser i den kommande och traditionella midsommartävlingen. Tävlingsformulär och sånghäften är klara, och i morgon skall tårtbottnar hämtas, mat för hela helgen köpas, köttbullar rullas och det skall packas osv osv.
Jag önskar er alla en riktigt
Trevlig midsommar !

En rosa dröm

Förra veckan var kontoret hembjudna till en kollega på poolparty. Efter en underbar buffé, bjöds vi på en hemmagjord glasstårta, av hallon och vit choklad. Värdinnan hade varit gullig och gjort en laktosfri variant till mig, och ja den var precis lika god som den ser ut mmmmmm.

Tack snälla G!

Baby odling

På balkongen har jag en lite odling med taklöksbäbisar.
Tyvärr blommar det för fullt, blommorna är underbart vackra, men det blir inget kvar av taklöken. Men nu är de där och det är bara att njuta av blomsterprakten.

lördag 19 juni 2010

Vita näckrosor

En stor porslinsbricka med vita näckrosor målade på en dramatisk svart botten.
Här har jag tagit bort den vita porslinskänslan, genom att täcka bricka helt med svart färg, och sedan plocka ut blommorna.

Frukt i guld



Den royalistiska kyssen från dagens bröllop

onsdag 16 juni 2010

Fusklampa

Lampan är elektrisk men har utseendet som en oljelampa.
Den är målad med små rosor hela vägen runt i min favorit färg Wild rose och mycket matt guld.

tisdag 15 juni 2010

Små barn kort!

Några av de modeller av små kort som är levererade till Accenten i Åmål.








Beställd rostavla

För ett tag sedan fick jag en beställning på en rostavla, och nu är den klar!

lördag 12 juni 2010

Små bröllops kort


Rosor, rosor, rosor och åter rosor, på porslin

En tallrik

En urna


En platta i ett handgjort staffli


En vas

Alla 4 har jag målat med mitt favorit motiv rosor, och med min favoritfärg wild rose, som jag nu med ljus och lykta försöker hitta mer färgpulver utav. Tyvärr är det svårt att få tag på vissa porslinsmålningsfärger numera. Detta kanske är ett tecken på att jag skall släppa den färgen och måla i andra nyanser i stället, men det är svårt att släppa taget om en favorit.

fredag 11 juni 2010

30 marsipanrosa rosor

För att fira barnens skolavslutning, och starten på ett långt härligt sommarlov, ville jag ge dem en sommrig start på dagen, genom att ställa dessa underbara rosor på frukostbordet.
Om en liten stund skall vi till kyrkan och lyssna på alla fina sommarvisor som barnen skall framföra. Därefter blir det en lunch ute på stan, jordgubbstårta hemma och små överraskningspaket till barnen. Denna rutin har vi gjort sen barnens första skolavslutning, och nu har det blivit en måste tradition.

Ha en underbar dag, och en fin helg, alla härliga bloggbesökare.
Ni glömmer väl inte bort att lämna en liten hälsning/kommentar när ni har varit inne på min sida. Det är så himla roligt att läsa vad ni tycker.

Maskulina kort

2 skolavslutningskort till min dotters mentorer Magnus och Henrik.
Hon ville att jag skulle göra korten maskulina, och matcha klassens inköpta blommorna, och choklad som gick i gult och brunt. Tror jag lyckades hyfsat bra, jag fick i varje fall godkänt.

Mönstrat papper i gult, grönt och vitt. Dekorationer av gul tyll, limegrönt "håligt" band, grön knapp, och diverse blommor i bruna nyanser.



Mönstrat papper i gult, grönt, brunt och vitt. Dekorationer av gul tyll, limegrönt "håligt" band, bruna brads, och diverse blommor i bruna nyanser.

Lycka till - vi kommer sakna dig !

Igår slutade en kollega på kontoret, och naturligtvis fick hon ett kort.
Pappret på jeansfickan är en rolig bas, eftersom hon är en riktig jeanstjej, och de röda blommorna matchar färgen på kjolen som hon har på fotot.

Student kort och glas

Ett studentkort till en av mina barns kusiner.
Eftersom vi fick förhinder och inte kunde närvara på hennes stora dag, skickade jag med ett kort med en ledtråd, på den kommande studentpresenten.
Samma härliga kusin har beställ dessa handmålade glas till sin pojkvän och till sig själv.

Hoppas att ni båda fick en härligt oförglömlig dag

tisdag 1 juni 2010

1000 bloggbesökare !

Idag hade jag min tusende besökare på bloggen........JIPPI!
Detta firar jag med att lägga ut en bild på några vackra syrener tagna nu i kvälls solen.